play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    Live 90 HIT by Dj Mike - VINERI de la 21:00

muzica

Viața și muzica lui Bryan Adams

today3 februarie 2023 333 1 5

Background
share close

Bryan Adams este unul dintre cei mai influenți muzicieni canadieni din toate timpurile. A vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume și a avut 18 single-uri numărul unu, făcându-l unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile.

El este cel mai bine cunoscut pentru cântecele sale de succes la nivel mondial „Summer of ’69” și „Heaven”.

Bryan Adams s-a născut pe 18 mai 1959, în Kingston, Ontario, fiul lui Margaret și al lui George Adams. Tatăl său era un soldat canadian, iar mama lui era asistentă medicală. A crescut în mai multe țări diferite și are dublă cetățenie în Statele Unite și Canada.

Adams avea cinci frați mai mari: frații Jim, Doug, Grant, Gary și Steve și o soră, Carol. La vârsta de cinci ani, sa mutat cu familia sa de la Kingston la Victoria, British Columbia.

Până la vârsta de doisprezece ani, Adams învățase să cânte la o serie de instrumente, inclusiv chitara și tobe. Familia sa întors la Kingston doi ani mai târziu, dar Adams a rămas acolo doar pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a se întoarce la Victoria.

Adams este cunoscut pentru dragostea sa de animale și, în special, este un iubitor de câini. Are un terrier Yorkshire numit Holly, care a apărut în multe dintre videoclipurile sale muzicale. Bryan Adams este, de asemenea, cunoscut pentru munca sa filantropică și a donat milioane de organizații de caritate de-a lungul anilor.

Primul album al lui Bryan Adams a fost lansat în 1978 și a fost numit „You Want It, You Got It”. De atunci, a lansat un total de șase albume. El a lansat, de asemenea, un album de compilare, „Anthology”, care are 19 piese și a fost lansat în 2009. A fost nominalizat la mai multe premii Grammy și a luat acasă șase. A colaborat cu mulți alți artiști, printre care Tina Turner, Rod Stewart, George Michael și Celine Dion.

 

 

Este cunoscut pentru vocea sa distinctivă și pentru stilul său muzical, care combină rock, pop, country și adult contemporan. A primit șase premii Grammy, zece premii Juno, 13 discuri de aur și platină, șase American Music Awards și trei premii Brit. De asemenea, a fost nominalizat la Premiul Oscar și a câștigat un premiu Globul de Aur.

https://www.youtube.com/watch?v=eFjjO_lhf9c

Written by: Dj Mike

Rate it

0%