play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    Live 90 HIT by Dj Mike - VINERI de la 21:00

muzica

Michael Jackson – Regele muzicii pop

today12 februarie 2024 43 2 5

Background
share close
Michael Jackson 5 billboard during nighttime

Photo by <a href="https://unsplash.com/@callmefred" rel="nofollow">Call Me Fred</a> on <a href="https://unsplash.com/?utm_source=hostinger&utm_medium=referral" rel="nofollow">Unsplash</a>

Michael Jackson a fost unul dintre cei mai celebri și influenți artiști ai secolului al XX-lea, cunoscut ca „Regele muzicii pop”. De la o vârstă fragedă, el a fost implicat în muzică, începând cu participarea în grupul Jackson 5, alături de frații săi. Grupul a obținut succes cu piese precum „I Want You Back”, „ABC” sau „I’ll Be There”.

În 1971, Michael Jackson și-a lansat primul album solo, intitulat „Got to Be There”. Ulterior, el a semnat un contract cu casa de discuri Epic Records în 1975. Aici, a început colaborarea cu producătorul Quincy Jones, care i-a fost mentor și partener pe mai multe albume de succes, cum ar fi „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982), „Bad” (1987) și „Dangerous” (1991). Aceste albume au inclus hituri precum „Don’t Stop ‘Til You Get Enough”, „Billie Jean”, „Beat It”, „Thriller”, „Bad”, „Smooth Criminal”, „Black or White” și „Remember the Time”.

Michael Jackson a revoluționat industria muzicală prin videoclipurile sale spectaculoase, care combinau coregrafii elaborate, efecte speciale și elemente de film. El a fost, de asemenea, un inovator în domeniul dansului, popularizând mișcări precum „moonwalk” și „robot”.

Pe lângă cariera sa muzicală, Michael Jackson a fost și un filantrop și un activist pentru drepturile omului. El s-a implicat în diverse cauze umanitare și ecologiste, participând la proiecte precum „We Are the World” și „Heal the World”. Cu toate acestea, Michael Jackson a fost și un personaj controversat, din cauza schimbărilor sale de aspect, comportamentului său excentric și acuzațiilor de abuz sexual asupra unor minori.

Michael Jackson a murit în 2009, în urma unei supradoze de propofol administrată de medicul său personal, Conrad Murray. Moartea sa a provocat o emoție puternică în întreaga lume și a dus la o creștere a popularității și vânzărilor operei sale.

Michael Jackson este considerat unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile, cu peste 350 de milioane de albume vândute. El a primit numeroase premii și distincții, printre care 15 premii Grammy, 26 de premii American Music, 6 premii MTV Video Music, 2 stele pe Hollywood Walk of Fame și a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

Dacă dorești să afli mai multe despre viața și cariera lui Michael Jackson, poți consulta sursele precum Encyclopaedia Britannica, Wikipedia, Musiconline, History și The Lux Authority. Acestea oferă informații detaliate despre viața și cariera sa, precum și referințe și linkuri către alte surse.

Written by: Dj Mike

Rate it

0%