play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    Live 90 HIT by Dj Mike - VINERI de la 21:00

muzica

Tot ce ai vrut să știi despre legendara trupă rock Scorpions

today7 ianuarie 2023 460 1 5

Background
share close

    Scorpions este o formație rock germană, care își are originea în 1965, cu cele mai faimoase melodii „Rock You Like a Hurricane” și „Wind of Change”. Versurile lor, care sunt în mare parte în limba germană, sunt de obicei despre partea întunecată a vieții și despre modul în care oamenii încearcă să scape de ea. Ele sunt adesea considerate a fi unul dintre nașii heavy metal, alături de Judas Priest, Iron Maiden și Black Sabbath.

   Cu patru albume consecutive de platină în Statele Unite și Europa, acestea sunt una dintre cele mai de succes trupe comerciale din toate timpurile. În țara lor natală, Germania, ei sunt considerați „ultimii mohicani” și sunt creditați că au făcut din metalul greu german o forță globală.

Care este istoria trupei?

   Scorpions sunt o trupă de rock germană care a fost fondată în 1965 de Rudolph Schenker și Klaus Meine. Acestea sunt cele mai cunoscute pentru lor 1978 hit „Rock You Like a Hurricane”. Trupa a vândut peste 100 de milioane de înregistrări în întreaga lume și este încă activă și astăzi. Trupa a avut primul lor hit în 1970 cu piesa „Coast to Coast”.

Membrii formației

     Membrii trupei sunt Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs, Francis Buchholz și Herman Rarebell.

    Klaus Meine este solistul trupei. El este, de asemenea, chitaristul și compozitorul principal.

    Rudolf Schenker este chitaristul principal și compozitorul trupei.

    Matthias Jabs este chitaristul  și compozitorul trupei.

    Francis Buchholz este basistul și compozitorul trupei.

    Herman Rarebell este bateristul și compozitorul trupei.

Cele mai faimoase melodii ale lor

        Una dintre cele mai faimoase și de succes trupe rock vreodată, Scorpionii au cântat cu sunetul lor unic de peste cincizeci de ani. Trupa a fost văzută ca cea mai importantă trupă din istoria rockului german. Scorpions au lansat peste treizeci de albume și au vândut peste 150 de milioane de discuri în întreaga lume, făcându-le una dintre cele mai de succes trupe rock din toate timpurile. Trupa a avut multe melodii de succes, dintre care unul este „Rock You Like a Hurricane”, care a ajuns pe locul trei pe Billboard Hot 100 și numărul unu pe Billboard Mainstream Rock Tracks. Scorpions s-a înființat în 1965 în Hanovra, Germania.

      Scorpions sunt o trupă germană de rock care a fost formată la sfârșitul anilor 1960. Sunt una dintre cele mai de succes trupe din lume, multe dintre melodiile lor fiind în primele 200 de melodii ale tuturor timpurilor. Trupa a vândut peste 300 de milioane de înregistrări în întreaga lume, iar acest număr este în creștere. Scorpionii au avut multe melodii și albume de succes, dar au câteva care au trecut testul timpului. Cea mai faimoasa piesa a trupei este „Rock You Like a Hurricane”, care a vandut peste 12 milioane de exemplare in intreaga lume. Alte melodii care sunt considerate a fi un clasic al trupei sunt „Wind of Change”, „Still Loving You”, „Takat by Force” și „No One Like You”.

    Trupa a fost fondată de Rudolf Schenker, Klaus Meine și Francis Buchholz. Ei au fost numiți după scorpionul de pe steagul orașului Hanovra. Trupa a fost inițial numită „Scorpion”, dar a fost schimbată în „Scorpions” după probleme legale cu numele. Trupa a continuat să obțină faima la nivel mondial, multe dintre albumele lor ajungând în topuri.

Written by: Dj Mike

Rate it

0%