muzica

NANA/Darkman

today13 octombrie 2019 169 2 4

Background
share close

Nana Kwame Abrokwa s-a născut pe 5 octombrie 1968 în Accra, Ghana Nana deși nu este numele său real, reprezintă un titlu nobiliar în Ghana Acesta activează ca D.J. și rapper german sub pseudonimul Nana sau Darkman. Cunoaște succesul în a doua decadă a anilor 90, atunci când stilul lui a fost caracterizat ca „euro-rap” și versurile lui se concentrau pe relația cu Dumnezeu, cu familia sa, sau pe teme cum ar fi rasismul și Holocaustul.

Nana vine în Hamburg cu mama și frații săi când avea doar 10 ani. La începutul anilor 90, activa în cluburi de hip-hop ca DJ. El a fost produs și cântat pe piesele lui DJ David Fascher („Here We Go”, „Make The Crowd Go Wild”), sub pseudonimul MC Africa True.

În 1995, el se alătură trupei eurodance Darkness, produsă de Bülent Aris și Toni Cottura. Piesa In My Dreams devine un hit de club, dar Nana nu se simte foarte confortabil cu stilul adoptat și părăsește trupa. Cu toate acestea, numele lui de scenă curent, Darkman, are drept origine acest moment.

În 1996 când Aris și Cottura au fondat casa de discuri Booya, Nana a fost primul artist pe care l-au produs. Primul single, Darkman a ajuns în top 10 din Germania. Single-ul, Lonely a devenit un real succes al stilului euro-rap, fiind nr. 1 pentru câteva săptămâni.

Al doilea album al artistului, Father, lansat în mai 1998 , conține piese ceva mai lente cu versuri foarte personale. Piesele „Too Much Heaven” și „War” au fost prezente și pe albumele tribut Love The Bee Gees și Hands on Motown.

Pe finalul anului 1999, Nana a lansat piesa „I Wanna Fly”. La începutul anului 2001 a lansat și piesa Du wirst sehen (în limba germană), care nu a încântat pre tare fanii de peste hotare.

După ceva vreme, în vara anului 2004, Nana a lansat albumul mult așteptat All Doors In Flight No. 7. Albumul a fost distribuit în exclusivitate pe Internet, prin intermediul site-ului oficial al artistului.

Surse: nanadarkman.com , WikiPedia, YouTube

Written by: Dj Mike

Rate it

Previous post

muzica

Culture Beat

Torsten Fenslau, își dorea enorm să devină arhitect, însă după 11 ani timp în care a lucrat ca DJ în clubul Dorian Gray  din Frankfurt, decide să înființeze Culture Beat alături de prietenii săi Jens Zimmermann și Peter Zweier. Primul lor single, piesa "Der Erdbeermund", scrisă de Jo van Nelsen, atinge poziția 11 în clasamentul German Singles.Variante în engleză și franceză (intitulate "Cherry Lips" respectiv "Les lèvres cerises"). O variantă […]

today1 octombrie 2019 312 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Ascultă folosind aplicația ta preferată

Emisiunile tale preferate

0%