menu Home
muzica

Legenda muzicii rock : The Rolling Stones

| 4 septembrie 2023
Photo courtesy of Jim Pietryga, see below the article info about author and license

Începuturile trupei

Trupa Rolling Stones a fost formată în Londra, în anul 1962, și este considerată una dintre cele mai influente formații rock din lume. Membrii fondatori Keith Richards și Mick Jagger s-au întâlnit în copilărie și au dezvoltat o pasiune comună pentru muzică. Au început să cânte împreună într-un mic garaj și au fost completat de Brian Jones, Bill Wyman și Charlie Watts, formând astfel trupa The Rolling Stones.

Primii ani ai trupei nu au fost ușori, fiind nevoie de multă muncă și dedicare pentru a-și câștiga un loc în lumea muzicii. Au avut nevoie de mai multe concerte și turnee pentru a-și câștiga popularitatea, dar perseverența și talentul lor i-au propulsat în vârful clasamentelor muzicale.

Cele mai mari hituri

Trupa Rolling Stones a scris și a interpretat unele dintre cele mai memorabile și influente piese rock din toate timpurile. Printre cele mai cunoscute hituri se numără ‘Paint It Black’, ‘Sympathy for the Devil’, ‘Gimme Shelter’ și ‘Start Me Up’. Aceste piese au captivat publicul și au devenit adevărate himne ale generațiilor de fani ai trupei.

Albumul lor emblematic, ‘Sticky Fingers’, a fost unul dintre cele mai de succes albume rock ale tuturor timpurilor. Acest album a conținut hituri precum ‘Brown Sugar’ și ‘Wild Horses’, care au devenit imediat cântece memorabile.

Longevitatea și influența

Trupa Rolling Stones se remarcă prin longevitatea lor în industria muzicală. Au continuat să cânte și să înregistreze muzică pe parcursul a mai multor decenii, fără să își piardă niciodată pasiunea și creativitatea. Această longevitate neașteptată i-a transformat într-o legendă vie a rockului.

Influența lor asupra altor trupe și artiști este imensă. Au deschis calea pentru multe alte formații rock și au avut un impact semnificativ asupra evoluției muzicii rock. Talentul lor incontestabil și energia pe care o transmit pe scenă i-au făcut să rămână o sursă de inspirație pentru mulți artiști din întreaga lume.

Photo by Jim Pietryga – https://www.iorr.org/tour15/     CC BY-SA 3.0

Videos by TheRollingStones Official YouTube Channel

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • cover play_circle_filled

    90hit
    se aude bine

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play