play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    Live 90 HIT by Dj Mike - VINERI de la 21:00

muzica

Legenda din spatele Metallica

today17 ianuarie 2023 203

Background
share close

Metallica este cea mai populară trupă de rock de la începutul anilor 1980, iar moștenirea trupei este una dintre cele mai importante din istoria muzicii. În anii 1980, albumul lor, „Ride The Lightning” avea să vândă peste patru milioane de exemplare în Regatul Unit, iar albumul lor „Master Of Puppets” avea să vândă peste trei milioane de exemplare în Statele Unite. Metallica urma să vândă peste 120 de milioane de discuri în întreaga lume, devenind a treia cea mai vândută trupă din toate timpurile.

Origini

Originalul Metallica a fost format în 1981. Trupa a început ca un simplu trei membri: James Hetfield (Vocals, Guitar), Dave Mustaine (Guitar), şi Lars Ulrich (Tobe). Ei au jucat în cluburi din jurul San Francisco Bay Area. Ulrich a fost de fapt un membru al unei trupe numite Trauma, care a inclus, de asemenea, Ron McGovney. Mustaine a fost membru al unei trupe numite Exodus, iar Hetfield a fost solistul unei trupe numite Trauma. Originalul Metallica a fost o trupă foarte populară în San Francisco, dar nu au putut obține o înțelegere record.

Ascensiunea trupei

Rise of Metallica este primul album oficial al formației americane de heavy metal Metallica. A fost lansat pe 30 octombrie 1986 de Elektra Records. Au fost semnate la casa de discuri pe puterea a patru melodii de pe albumul de debut al trupei Kill ‘Em All, care a fost lansat în 1983. Rise of Metallica este prima lansare Metallica care are rolul vocalistului James Hetfield. Este, de asemenea, primul dintre cele cinci albume Metallica consecutive în topul clasamentului Billboard 200.

https://www.youtube.com/watch?v=tAGnKpE4NCI

Moștenirea

Când Metallica a început, au fost o trupă care nu a fost acceptată de mainstream. De fapt, au fost destul de mult o glumă pentru industrie. Ei au fost numiți „cea mai mare glumă în rock and roll” de infamul revista Rolling Stone. De asemenea, au fost numiți „cea mai semnificativă amenințare la adresa rocii” de aceeași revistă. A fost nevoie de mult timp și de muncă grea pentru ca ei să fie recunoscuți în cele din urmă. Când au atins în sfârșit acest obiectiv, au devenit una dintre cele mai influente trupe și au schimbat industria pentru totdeauna.

https://www.youtube.com/watch?v=CD-E-LDc384

Concluzii

Povestea Metallica este una foarte interesantă. Trupa a fost formată în California în 1981. Trupa a fost inițial numită „Metallica”, dar numele a fost în cele din urmă schimbat în „Metallica”. Trupa a întâlnit o mulțime de rezistență din industria muzicală, dar în cele din urmă a devenit un nume de uz casnic. Trupa a avut multe albume de succes și a câștigat multe premii. Metallica a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame și este, de asemenea, singura trupă care are propria lor Hall of Fame.

Trupa a realizat multe lucruri în cariera lor și au multe lucruri pentru care să fie mândri.

https://www.youtube.com/watch?v=DDGhKS6bSAE

Written by: Dj Mike

Rate it

0%