muzica

Haddaway

today18 mai 2019 35 5

Background
share close
CLUJ NAPOCA, ROMANIA – NOVEMBER 19, 2017: One of the 90s biggest disco musicians, Haddaway performing live on the stage at We Love Retro party

Născut în Trinidad and Tobago, Haddaway s-a mutat în apropiere de Washington, D.C. la vârsta de 9 ani, aici crescând pe muzica lui Louis Armstrong, care l-a încurajat sâ învețe să cânte la trompetă când avea numai 14 ani. A studiat la Meade Senior High School. Aici a format prima lui trupă numita Chances. Ulterior se mută în Germania unde lucrează în baruri și înființează prima lui companie numită Energy care se ocupa cu ședințe foto și prezentări de modă.

Haddaway dă lovitura în 1992 semnând cu Coconut Records. Single-ul de debut What Is Love prinde rapid în Europa clasându-se pe primele locuri în Germania și UK.Până în 1994 atingând 2,6 milioane de exemplare.

Piese precum Life , I Miss You și Rock My Heart ating primele 10 poziții din topurile internaționale și îi asigură o carieră de succes ca artist eurodance. Primul EP, The Album (sau Haddaway în SUA)ia discul de platină în Germania cu 500 mii unități iar în UK și Franța de aur cu 100 mii de unitîți vândute.

In 1995, lansează al doilea album The Drive, care a reușit în primele 20 de poziții cu Fly Away, Catch a Fire și Lover Be Thy Name

Albumele Let’s Do It Now și My Face (relansat ca Love Makes) au adus numai piese mediocre și nu reușesc să intre în nici un clasament, astfel din 1998 până în prezent artistul nu a reușit să egaleze sau depășească succesul primului său album.

In 2008, Haddaway face echipă cu  Dr. Alban pentru single-ul I Love the 90’s. In 2009, What Is Love reintră în clasamente remixat de DJ Klaas . Piesa reiese la suprafață și în 2010 când Eminem folosește sample-uri în piesa lui No Love alături de Lil Wayne. In 2012, Haddaway lansează piesa Up and Up alături de  The Mad Stuntman, care atinge primele 20 de poziții în SUA.

SURSE: YouTube.com, Wikipedia.org, depositphotos.com

Written by: Dj Mike

Rate it

Previous post

muzica

Brooklyn Bounce DJ

Brooklyn Bounce este unul dintre pseudonimele folosite de producătorii germani de muzică trance Matthias Menck (Double M) și Dennis Bohn (Bonebreaker). ACeștia au produs și sub numele Mental Madness Productions și Beatbox feat. Rael. Menck și Bohn au remixat piesele unei game variate de artiști, cum ar fi Scooter sau Kool & the Gang. Menck și Bohn, ambii născuți în Hamburg, s-au cunoscut în 1995. Cei doi au înregistrat primul […]

today22 aprilie 2019 398 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Ascultă folosind aplicația ta preferată

Emisiunile tale preferate

0%