Current track

Title

Artist

Background
MESAJE:

Fun Factory

Written by on 30 iulie 2019

Sursa: popnable.com

Grupul a fost fondat in 1992 de cei 4 membri Balca Tözün din Turcia, Rodney Hardison din America, Toni Cottura si Stephan Browarczyk din Germania. Acestia au lansat primele lor single-uri „Fun Factory’s Theme” si „Groove Me” in 1992 , respectiv 1993. „Groove me” a beneficiat si de videoclip. Fun Factory lanseaza in 1994 albumul lor de debut intitulat Nonstop! The Album .
Vhiar inainte de lansarea celui de-al treilea single „Close to You” lsa finele anului 1993, solista Balca Tözün este inlocuita de frantuzoiaca Marie-Anett Mey,originara din Paris „Close to You” devine primul single ce atinge prima pozitie in Canadian Dance Chart. Piesele ce au urmat „Take Your Chance” si „Pain”, ating pe locul 18 respectiv 24 in German Singles Chart.

In 1995, trupa lanseaza single-urile „I Wanna B with U”, „Celebration” precum si cover-ul dupa Manfred Mann intitulat „Doh Wah Diddy”, toate ajungand in clasament, atingand locurile 11, 12 respectiv 6 in German Singles Charts.
In acelasi an, Fun Factory lanseaza cel de-al doilea album de studio al lor, denumit Fun-Tastic. In aceeasi perioada trupa cunoaste faima in Europa si chiar reusesc sa intre in clasamentele din Canada si Statele Unite.

Urmatorul single, „Don’t Go Away„, devine ultimul lor succes ce ajunge in clasamente. „Don’t Go Away” este dealtfel si ultimul single promovat in formula de cvartet, atunci cand Toni Cottura paraseste grupul. Ca trio, acestia lanseaza inca 2 piese, balada „I Love You” precum si „Oh Yeah Yeah (I Like It)„. Primul dintre acestea fiind dedicat pe finalul videoclipului lui Cottura care paraseste trupa pe neasteptate. Deaceea in varianta single a piesei „I Love You” prima strofa rap cantata de Cottura a fost re-inregistrata de Browarczyk, acesta fiind primul si singurul solo rap al lui ca membru al trupei Fun Factory.

In 1996, Cottura lanseaza cateva single-uri solo si infiinteaza casa de discuri hip-hop si R&B , Booya Family, unde produce pentru o serie de artisti precum NANA, Pappa Bear, Ray Horton, Jonestown, A.K. Swift si Alex Prince. Deasemenea acesta produce catve apiese pentru *N Sync si Backstreet Boys.
Cottura colaboreaza deasemenea cu P. Diddy. In 1997, este lansat albumul Fun Factory Greatest Hits ocazie cu care acest capitol ramane inchisIn acelasi an, Cottura este invitat alaturi de Daisy Dee’s pentru a face single-ul „Hey you (Open Up Your Mind)„.

Atunci cand Hardison pleaca din trupa Fun Factory pentru a se alatura grupului Garcia in 1997, alaturi de care lanseaza 3 single-uri, membrilor ramasi Mey si Browarczyk li se alatura Ray Horton si planuiesc sa continuie sub denumirea de „Fun Affairs„, dar nu au succes si se despart.

Sursa videoclipuri: YouTube Sursa foto: popnable.com


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Asculta in Winamp/VLC sau alt player extern preferat de tine
logoLOADING...
Doneaza prin PayPal pentru Radio 90 Hit Doneaza prin REVOLUT pentru Radio 90 Hit Descarca aplicatia pentru Android

Continue reading

Next post

Culture Beat


Thumbnail
Previous post

ATB


Thumbnail