play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    Live 90 HIT by Dj Mike - VINERI de la 21:00

muzica

Bananarama – Povestea unei trupe muzicale de succes

today3 decembrie 2023 145 19 5

Background
share close

 Bananarama este o trupă muzicală britanică formată în anul 1981, care a avut un mare succes în anii ’80 și ’90. Grupul este compus din trei femei talentate și pline de energie: Sara Dallin, Keren Woodward și Siobhan Fahey (înlocuită ulterior de Jacquie O’Sullivan). Bananarama a reușit să cucerească inimile fanilor cu hituri precum „Venus”, „Cruel Summer” și „Love in the First Degree”. În acest articol, vom explora povestea lor și impactul pe care l-au avut în industria muzicală.

Începuturile

Bananarama a luat naștere în cartierul londonez al lui Sara și Keren, care erau prietene încă din copilărie. În 1981, ele au decis să formeze o trupă muzicală și și-au adus în completare prietena Siobhan. Primul lor single, „Aie a Mwana”, a avut un succes modest, dar a reușit să atragă atenția casei de discuri London Records.

Ascensiunea la faimă

Cu ajutorul casei de discuri, Bananarama a lansat albumul de debut, intitulat simplu „Bananarama”, în 1983. Acesta a inclus hitul „Cruel Summer”, care a ajuns în topurile din întreaga lume. Succesul lor a continuat cu piesa „Venus”, care a devenit un imens hit internațional și a ocupat primul loc în clasamentele din mai multe țări.

Trupa a lansat și alte albume de succes, cum ar fi „True Confessions” și „Wow!”, care au inclus hituri precum „I Heard a Rumour” și „Love in the First Degree”. Bananarama a reușit să-și mențină popularitatea și în anii ’90, lansând single-uri precum „Movin’ On” și „Every Shade of Blue”.

Separarea și revenirea

În 1988, Siobhan Fahey a părăsit trupa pentru a se concentra asupra altor proiecte muzicale. Ea a fost înlocuită de Jacquie O’Sullivan, iar Bananarama a continuat să lanseze muzică nouă. Cu toate acestea, popularitatea lor a început să scadă treptat, iar trupa s-a despărțit în cele din urmă în 1992.

Cu toate acestea, în 2017, cele trei membre originale ale trupei, Sara, Keren și Siobhan, s-au reunit pentru a marca aniversarea a 35 de ani de la înființarea Bananarama. Ele au lansat un nou album intitulat „In Stereo” și au plecat într-un turneu de succes în Marea Britanie și alte țări europene.

Moștenirea

Bananarama a avut un impact semnificativ asupra muzicii pop și a influențat mulți artiști contemporani. Stilul lor unic, combinat cu armoniile vocale și versurile catchy, i-a făcut să se remarce în industria muzicală. De asemenea, ele au fost una dintre primele trupe formate exclusiv din femei care a reușit să obțină un succes comercial semnificativ.

Astăzi, Bananarama continuă să fie iubite de fani și să inspire alte trupe și artiști. Ele demonstrează că pasiunea pentru muzică și prietenia pot rezista în timp și pot aduce bucurie în inimile ascultătorilor.

Concluzie

Bananarama este o trupă muzicală cu o poveste impresionantă de succes. De la începuturile modeste până la hiturile internaționale și reuniunea lor recentă, ele au demonstrat că sunt adevărate pionere în industria muzicală. Cu siguranță, Bananarama va rămâne în memoria fanilor și va continua să inspire generațiile viitoare de artiști.

Written by: Dj Mike

Rate it

0%