muzica

Vaya con Dios

today27 februarie 2021 490 1 5

Background
share close
Dirk Schoufs

Vaya Con Dios avea să fie fondată în 1986 de Dirk Schoufs, Dani Klein (Danielle Schoovaerts) și Willy Lambregt (cunoscut ca Willy Willy). Schoufs (n.1962, basist) și Lambregt (n.1959, chitarist) erau prieteni apropiați, lucrând adesea împreună într-un duet-acustic. Klein (n.1953,voce, versuri) și Lambregt fuseseră membri în trupa de muzică electronică Arbeid Adelt !, trupă ce și-a pierdut elanul odată ce liderul acesteia Marcel Vanthilt părăsește trupa pentru a deveni VJ(video jokey) la MTV Europe.


Dani Klein

După ce au trăit experiența unui eveniment la care au participat ca trio, au decis să înființeze Vaya Con Dios, pe baza unor interese comune în genuri muzicale subapreciate la Brussels precum muzica țigănească, jazz și operă.

Primul lor single „Just a Friend of Mine” (1987) ajunge în top 20 în Belgia, și ajunge în top 10 în Franța. Acest pas a însemnat foarte mult pentru Klein, care avea deja 34 de ani și care se zbătea încă de la vârsta de 17 ani să aibă o carieră în domeniul muzical.

Vaya con Dios – Just a friend of mine
Willy Lambregt

După acest prim hit, Lambregt părăsește trupa, cu mult înainte de finalizarea albumului de debut Vaya Con Dios din 1988, și este înlocuit de Jean-Michel Gielen. Acest prim album, produs prin propriile forțe de Schoufs și Klein, cunoaște un amestec de aprecieri și critici totodată, fiind în primul rând foarte eclectic,și dificil de atribuit unui gen muzical anume. Cu toate acestea este bine primit în Europa, astfel aduce alte 3 single-uri.


Albumul următor „Night Owls” produs în 1990 tot de Klein și Schoufs, deasemenea vine cu 3 noi single-uri. „Nah Neh Nah”, un amestec  rock latin și jazz-rock, profită în urma difuzării intense pe MTV Europe. „What’s a Woman?”, o baladă soul, prinde bine în Europa, atingând prima poziție în clasamentele din Olanda și Belgia.

Jean Michelle Gielen

În 1991, Schoufs și Klein decad destul de rău, având ca rezultat plecarea lui Schouf din trupă, pentru ca luni mai târziu, pe 24 Mai 1991, la numai 29 de ani moare în urma unui cocktail de alcool, dorguri și medicamente.

Klein, rămâne să cânte alături de Gielen și alți muzicieni, ba chiar înregistrează un nou album Vaya Con Dios , în același timp având concerte internaționale din ce în ce mai numeroase, ca urmare a creșterii în popularitate. În 1992, albumul Time Flies este lansat, produs mai mult de Klein pe cont propriu. Din nou 3 single-uri sunt lansate cu acest prilej, dintre care „Heading For a Fall” se descurcă bine în numeroase țări. Albumul a prins foarte bine în Europa, ajungând pe locul 1 în Elveția și obținând discul de platină în mai multe țări,dovedindu-se a fi cel mai reușit album Vaya Con Dios. Anul 1993 aduce cu sine primul turneu mondial al trupei Vaya Con Dios .

In 1995 Klein, deși abia mai făcea față volumului de muncă, reușește să înregsitreze cel de-al 4-lea album Vaya Con DiosRoots and Wings, de pe care alte 3 single-uri sunt lansate. Înregistrat la Muscle Shoals studios, Alabama, albumul este și mai mult îndreptat către genul  soul integrând totodată influențe ale muzicii arăbești și indiene. Din nou un mare succes în clasamentele europene.

In 1996 Klein renunță la muzică suferind de oboseală cronică, ilustrată de pierderea spontană a părului. Ea revine în 1999 ca solistă a grupului Purple Prose, care își lansează albumul de debut în acel an. Vaya Con Dios revine în 2004 cu un nou album intitulat The Promise.

Vaya con Dios – What’s a Woman

In 2006, The Ultimate Collection albumul ce conține cele mai bune hituri ale trupei este lansat. Albumul îl are drept invitat pe  Aaron Neville pentru o versiune nouă a piesei „What’s a Woman?” În Octombrie 2009, albumul Comme On Est Venu este lansat, având pentru întâia dată toate piesele în limba franceză (una dintre limbile native ale lui Klein). În Decembrie 2010, cei doi DJ germani Milk & Sugar remixează piesa „Nah Neh Nah” astfel aceasta ajunge în Top 10 în clasamentele German Media-Control Charts.

Milk & Sugar vs. Vaya con Dios – Neh, nah, nah, nah (remix)

In 2013, Dani Klein pornește un turneu de rămas bun, ultimul turneu Vaya Con Dios . Ultimul concert din acest turneu a avut loc pe 25 Octombrie 2014 la sala polivalentă Forest National în Brussels.

Written by: Radio 90 Hit

Rate it

Previous post

ABBA

muzica

ABBA – Cea Mai îndrăgită Formație Pop Din Anii ’70

Membrii formației sunt compozitorul și clăparul Benny Andersson (n. 16 Decembrie 1946, Stockholm, Suedia), compozitorul și chitaristul Björn Ulvaeus (n. 25 Aprilie 1945, Gothenburg, Suedia), precum și vocalsitele Agnetha Fältskog (n. 5 Aprilie 1950, Jönköping, Suedia) și Anni-Frid Lyngstad (n. 15 Noiembrie 1945, Narvik, Norvegia).

today19 decembrie 2020 186 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%