play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  90hit se aude bine

blog

Fii în siguranță pe Internet

today19 martie 2022 10 5

Background
share close

         Conform WikiPedia HTTPS este un protocol de comunicație destinat transferului de informație criptată prin intermediul WWW. A fost dezvoltat din necesitatea de a proteja de intruși transferul datelor prin HTTP – un protocol „clear-text”, prin care datele de pe server-ul web sunt transmise browser-ului client în clar, posibilitățile de a intercepta acest transfer constituind tot atâtea posibilități de a accesa și utiliza fără restricții informațiile respective. HTTPS nu este altceva decât HTTP „încapsulat” cu ajutorul unui flux SSL/TLS – datele sunt criptate la server înainte de a fi trimise clientului, astfel încât simpla interceptare a acestora pe traseu să nu mai fie suficientă pentru a avea acces la informații. HTTPS este în același timp o metodă de autentificare a server-ului web care îl folosește, prin intermediul așa-numitelor „certificate digitale” – o colecție de date pe care un browser o solicită server-ului pentru a putea începe transferul criptat; dacă certificatul este emis de o autoritate cunoscută (de exemplu VeriSign), browser-ul poate fi sigur că server-ul cu care comunică este ceea ce pretinde a fi.

Cum verific daca un site este legitim?

În primul rând, întotdeauna asigură-te că în bara de adrese de sus pagina în acre te afli începe cu HTTPS. Litera S vine de la SECURE (siguranță). Mai apoi în stânga adresei trebuie să vezi un lacăt precum cel din foto de mai sus. Dacă dai click pe acel lacăt se va deschide un meniu ca cel din imagine de forma ” Nume Site , lacăt, Conexiunea este securizată” Dacă faci click pe săgeata din dreapta textului se va deschide certificatul digital.

Vei putea observa textul „Certificatul este valid” și chiar uneori către ce companie ex.: PayPal, Inc.  Dacă faci click pe text se va deschide în altă pagină care conține date despre certificat: cine l-a emis, către cine (adresa site sau organizația pentru care este emis certificatul) precum și perioada de valabilitate.

Nume, prenume, codul numeric personal sau SSN (Social Security Number, deobicei in US), numărul cardului, CVC și PIN

Deobicei pe internet atunci când faci plăți sau cumperi produse cu cardul bancar ți se cer Numele, Prenumele, Adresa, Numărul de card (cel format din 16 cifre, înscris pe fața cardului) și codul CVC (cel din 3 cifre înscris pe spatele cardului)

NU ți se va cere PIN-ul niciodată de către bancă, compania de telefonie, providerul tău de internet sau oricare website/instituție.

NU ți se va cere CNP-ul /SSN sau alte informații sensibile

NU face click pe link-uri care nu par de încredere, mai întâi așează mouse-ul în dreptul link-ului și observă în bara de adrese

Written by: Dj Mike

Rate it

Previous post

radio

La capăt de drum

UPDATE: Site-ul este din nou online si va continua sa publice articole despre artistii tai preferati precum si podcasturi periodice cu si despre muzica. Dragilor, așa cum am anunțat în cadrul emisiunii By Request, emisia radioului vostru preferat va înceta pe 1 ianuarie 2022, emisiunea de la cumpăna dintre ani reprezentând cu voia dumneavoastră, petrecerea de rămas bun. Mulți dintre voi ați cerut o explicație și astfel am găsit de […]

today22 decembrie 2021 782 3


Similar posts

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


 • LISTEN LIVE
 • on air show

  90s

  All the Hits All the Time

  06:00 - 00:00

  more_vert

  All the Hits All the Time

  Cea mai buna selectie de muzica din '80, '90 si de azi

  Apasă PLAY la cea mai tare sursă de muzică a anilor '80, '90 și de azi de pe internet. Mai mult decât atât! TU deții controlul, tot ce ai de făcut este să accesezi rubrica de PREFERINȚE și alegi ce urmează la Radio 90 Hit , ba mai mult, dacă lași un mesaj, el se va auzi la radio automat și va apărea pe site în player!! P.S. : Ar fi bine să scrii cu diacritice: ăâîșț al tău mesaj, altfel va suna funny ;)

  close
 • next show
 • Istoric piese
 • ADS
  Radio 90 Hit - MyRadioOnline.ro
  onlineradiouri.ro
  Internet Radio
 • Top Utilizatori All Time
 • Top Utilizatori 30 Zile
 • evenimente
 • Contact
  (+4 ) 0727 899 700
  www.90hit.ro
  90hit.ro@gmail.com
 • Fresh Songs of The Week
  • Chart track

   1

   All For You

   Cian Ducrot

  • Chart track

   2

   Make You Say

   Zedd ft Maren Morris & BEAUZ

  • Chart track

   3

   R U High

   The Knocks ft Mallrat

  Full tracklist

 • muzica

  Culture Beat

  Torsten Fenslau, își dorea enorm să devină arhitect, însă după 11 ani timp în care a lucrat ca DJ în clubul Dorian Gray  din Frankfurt, decide să înființeze Culture Beat alături de prietenii săi Jens Zimmermann și Peter Zweier. Primul lor single, piesa "Der Erdbeermund", scrisă de Jo van Nelsen, atinge poziția 11 în clasamentul German Singles.Variante în engleză și franceză (intitulate "Cherry Lips" respectiv "Les lèvres cerises"). O variantă […]

  today1 octombrie 2019 178 2

  0%