economiaPeru

Cum au devenit hamsiile motorul economiei din Peru timp de 40 de ani și cum un chimist german a oprit brusc totul

Potrivit informațiilor oferite de NewsInPeru, industria hamsiilor a fost pilonul principal al economiei peruviene timp de patru decenii. Începând din anii ’80, populația de hamsii a fluctuat în funcție de condițiile climatice și de pescuit, dar în general, această industrie a susținut numeroase comunități locale și a contribuit semnificativ la exporturile țării. Analizele indică faptul că, în anumite perioade, pescuitul de hamsii a reprezentat o proporție considerabilă din PIB-ul național, creând locuri de muncă și impulsionând dezvoltarea economică regională.

Cu toate acestea, totul s-a schimbat brusc în ultima perioadă, odată cu intervenția unui chimist german, care a descoperit o metodă ce a permis oprirea rapidă a pescuitului de hamsii. Potrivit expertului, această tehnologie a fost aplicată în scopuri de conservare și protejare a ecosistemelor marine, însă a avut efecte devastatoare asupra industriei. În urma acestei intervenții, capturile au scăzut drastic, punând în pericol sute de mii de locuri de muncă și destabilizând economia regională.

Impactul acestei decizii a fost resimțit atât la nivel local, cât și național, generând controverse legate de echilibrul între conservarea mediului și necesitatea economică. Autoritățile peruviene analizează acum posibilitatea de a reveni la metode durabile de pescuit, dar efectele deja se fac resimțite. În prezent, industria hamsiilor din Peru se află într-o perioadă de criză, iar economiile locale ca și restul țării depind în mare măsură de deciziile luate în acest sens.

Citește mai mult

Copertă
Radio 90 Hit
Se aude bine!
www.90hit.ro