play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
  • cover play_arrow

    Live 90 HIT by Dj Mike - VINERI de la 21:00

muzica

Culture Beat

today1 octombrie 2019 926 2 5

share close

Torsten Fenslau, își dorea enorm să devină arhitect, însă după 11 ani timp în care a lucrat ca DJ în clubul Dorian Gray  din Frankfurt, decide să înființeze Culture Beat alături de prietenii săi Jens Zimmermann și Peter Zweier.

Primul lor single, piesa „Der Erdbeermund”, scrisă de Jo van Nelsen, atinge poziția 11 în clasamentul German Singles.Variante în engleză și franceză (intitulate „Cherry Lips” respectiv „Les lèvres cerises”). O variantă instrumentală devine hit și ajunge pe locul 55 în U.S.

La scurt timp după aceea trupei i se alătură raperul american originar din New Jersey  Jay Supreme și solista Lana Earl . În timp ce single-ul „I Like You” ajunge pe locul 22 în Olanda, cel de-al patrulea single „No Deeper Meaning” reușește chiar locul 4 in the Olanda and și nr. 3 în clasamentul canadian RPM Dance Chart. Aceștia lansează primul album, Horizon, în 1991, acesta neavând un succes răsunător.

https://www.youtube.com/watch?v=AER3Zg5S200
Tania Evans

Lana este înlocuită de Tania Evans în 1993, astfel trupa capătă un sunet eurodance mai accentuat. „Mr. Vain” devine numărul 1 în peste 13 țări inclusiv Germania, Australia și U.K. Este deasemenea prima reușită în Statele Unite, atingând poziția 17 în clasamentul  Billboard Hot 100. Single-ul este certificat Gold în Germania pentru vânzarea a 750,000 copii, de altfel albumul reușește să atingă același nivel în mai multe țări, inclusiv U.S.

Următoarele single-uri „Got to Get It” și „Anything” devin succese pan-europene iar cel de-al doilea album Serenity primește premiul ECHO pentru cel mai bine vândut artist german peste hotare, cu peste două milioane de exemplare vândute.Deasemenea Torsten Fenslau este nominalizat în același an Echo pentru cel mai bun producător al anului, câștigând premiul.

https://www.youtube.com/watch?v=0sdcnBO3VYQ

În data de 6 Noiembrie 1993, fondatorul trupei, Torsten Fenslau este ucis într-un accident în Messel (Darmstadt) la doar 29 de ani. Fratele acestuia, Frank , preia rolul de manager

Trupa revine în 1995 cu cel de-al treile album de studio Inside Out,[7] precedat de single-ul cu același titlu „Inside Out” ce ajunge pe locul 5 în Germania și pe locul 32 în UK.

https://www.youtube.com/watch?v=iY33FAlcAnc

In 1997, Frank decide să îndrepte Culture Beat spre altă direcție muzicală îndepărtându-se de stilul Eurodance către un sunet pop, mai comercial. O înlocuiește pe Tania cu Kim Sanders, aceasta având succes cu piesa „Impossible” alături de trupa Captain Hollywood Project. Jay Supreme rămâne în trupă o vreme după plecarea Taniei, dar în timpul înregistrărilor pentru următorul album decide să plece, cele câteva piese conținând pasaje rap fiind înregistrate de rapperul Next Up. Cu toate că, în 1998, albumul Metamorphosis reușește acasă poziția 12 în clasamente, rămâne un succes minor, reușind să rămână în primele 20 doar vreme de 4 săptămâni, iar după 10 săptămâni iese din clasamente.

Trei ani mai târziu, Jacky Sangster o înlocuiește pe Kim , fiind a patra solistă a trupei Culture Beat. Piesa „Insanity” lansată în 2001 dă greș în Germania; totuși atinge locul 1 în Israel. În 2003, la aniversarea a 10 ani de la lansarea celui mai mare hit al trupei, o nouă versiune a piesei „Mr. Vain” este lansată în Germania și ajunge pe poziția 7 în clasament. În 2004, Greatest Hits este lansat înainte de un nou album având-o pe Jacky drept solistă, dar este anulat înainte de lansarea „Can’t Go on Like This (No No)” , un single fără prea mare succes. „Your Love” este lansat în 2008, și este cel mai recent single al trupei. Jacky alături de rapperul „MC 4T” (conform site-ului oficial al formației) continuă să apară la diverse evenimente dedicate muzicii anilor 90 peste tot prin lume.

În Ianuarie 2013, apare o compilație , „The Loungin’ Side of„, ce conține variantele acustic și lounge a unor piese de pe albumele Inside Out și Metamorphosis.

Surse: WikiPedia, YouTube

Written by: Dj Mike

Rate it

0%